Орехов кейк
Кексове и мъфини

Необходими продукти:

250 г брашно София Мел Екстра
200 г пудра захар
100 г масло
2 яйца
130 мл прясно мляко
120 г натрошени орехи
2 с. л. какао
1 бакпулвер
2 ванилии
щипка сол

Начин на приготвяне:

Маслото се оставя на стайна температура докато омекне. Добавя се пудрата захар и се разбиват до получаването на пухкав крем.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Към масления крем постепенно се добавят млякото, жълтъците, брашното с бакпулвера.
Сместа се разбърква до хомогенност. Добавят се орехите и ванилията.
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. С бъркалка внимателно се добавят към сместа.
Тава за печене се намазнява с масло и се поръсва с какао. Тестото се изсипва и разпределя равномерно.
Кейкът се пече в умерена фурна до готовност.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

24.06.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.