Пърленки с кашкавал и сирене
Хлябове

Необходими продукти:

500 г. брашно София Мел Утвърден стандарт България "Бяло"
1 пакетче суха мая 
1 ч. ч. топла вода 
1 ч. л. захар 
1 ч. л. сол 
2 с. л. олио 

за пълнежа: 
100 г краве сирене 
100 г настърган кашкавал 
50 г топено сирене (по желание) 
2 щипки чубрица
50 г масло (на малки кубчета)

Начин на приготвяне:

1. В чаша с топла вода разтворете сухата мая. Оставете я да шупне.
2. Брашно се изсипва в купа и се прави кладенче. В него се изсипва олиото, солта и разтворената мая.
3. Омесва се хубаво тесто и се остава да втаса около 30 минути, докато удвои обема си.
4. Готовото тесто се разделя на 4-5 части, според колко големи ще направите пърленките.
5. Всяка част се оформя на правоъгълник, кръг или друга подходяща форма, която сте решили по Ваше желание.
6. На всяко така оформена пърленка се поставя натрошено сирене, кашкавал и малко топено сирене. Поръсва се с малко чубрица.
7. На всяка пърленка се поставят по 3-4 малки парченца масло.
8. Печем в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 25 минути, до запичане на кашкавала. Той трябва да хване златиска коричка.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.05.2019

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.