180 г брашно София Мел Екстра
4 яйца на стайна температура
350 мл прясно мляко
50 г масло
½ ч. л. сол
сладко по желание
В дълбока купа с миксер се разбиват яйцата, прясното мляко и солта. Добавя се брашното и половината от разтопеното масло и отново се разбива добре до получаване на хомогенна смес.
Форма за мъфини се намазнява с останалата част от маслото.
Сместа се изсипва във формите, като се пълнят на 2/3 от обема им.
Фурната се загрява на 250 градуса, като решетката трябва да е възможно най-ниско. Отгоре се поставя тава.
Поповърсите се пекат до готовност.
Сервират се топли със сладко по желание.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ