


Пухкави хлебчета
Хлябове
Необходими продукти:
500 g брашно „ Екстра“
5 g сол
270 ml топла вода
60 g краве масло /меко/
7 g /1 пак суха мая /
30 g кристална захар
20 g сухо мляко
1 бр. яйце
За глазиране:
1 бр. яйце, разбито с малко вода
За поръсване:
Маково семе
Начин на приготвяне:
1. Замесeте меко тесто от всички съставки. Ако използвате миксер, месете 8 минути на бавни обороти и 4 минути на бързи.
2. Оставeте тестото да втасва покрито за 50 минути на топло.
3. Разделeте тестото на 13 топчета по 70 g, покрийте ги и оставете да почиват 20 минути.
4. Оформете всяко топче на питка, свивате като вързопче и дооформяте на топка.
5. Оставете оформените хлебчета да втасват на топло за 60 минути.
6. Намажете ги с разбито яйце, разредено с малко вода. Украсете с маково семе.
7. Печете с любов в предварително загрята фурна на 200 ˚С за 10-13 минути. По желание можете да създадете пара в първите 2-3 минути.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
