Пухкави хлебчета


Хлябове

Необходими продукти:

500 g брашно  „ Екстра“
5 g  сол
270 ml топла вода
60 g краве масло /меко/
7 g /1 пак  суха мая /
30 g  кристална захар
20 g сухо мляко
1 бр. яйце


За глазиране:
1 бр.  яйце, разбито с малко вода


За поръсване:
Маково семе

 

Начин на приготвяне:

1.    Замесeте меко тесто от всички съставки. Ако използвате миксер, месете 8 минути на бавни обороти и 4 минути на бързи.
2.    Оставeте тестото да втасва покрито за 50 минути на топло.
3.    Разделeте тестото на 13 топчета по 70 g, покрийте ги и оставете да почиват 20 минути.
4.    Оформете всяко топче на питка, свивате като вързопче и дооформяте на топка.
5.    Оставете оформените хлебчета да втасват на топло за 60 минути.
6.    Намажете ги с разбито яйце, разредено с малко вода. Украсете с маково семе.
7.    Печете с любов в предварително загрята фурна на 200 ˚С за 10-13 минути. По желание можете да създадете пара в първите 2-3 минути.

 

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.03.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.