Шведски ябълков сладкиш
Сладкиши, Кексове и мъфини

Необходими продукти:

250 g брашно София Мел Кекс
150 g краве масло
150 g захар
3 яйца
1ч.л.канела
3 ябълки /сладки/

За глазурата:
25 g краве масло
45 g кристална захар
1 с.л. канела

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купа брашното, захарта и канелата.
2. Обелете ябълките, като две от тях нарежете на кубчета, а третата на полумесеци.
3. Сложете нарязаните на кубчета ябълки при сухите съставки и разбъркайте добре.
4. Разбийте яйцата с разтопеното масло. Получената смес изсипете при ябълките и сухите съставки.
5. Смесете всичко добре.
6. Изсипете готовата смес в предварително намаслена форма с подвижни стени с диаметър 23-25 cm. Украсете с резени ябълка.
7. Печете на 180˚С за 50 min.
8. Пригответе заливката като сложите в съд на котлона захарта, маслото и канелата. Бъркайте до стопяване и залейте готовия сладкиш.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

11.10.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.