Соленки със сирене
Дребни соленки

Необходими продукти:

около 1 кг брашно София Мел Екстра
4 яйца
300 г кисело мляко
100 г масло на стайна температура
50 мл олио
200 г натрошено сирене
1 бакпулвер
1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Яйцата (без 1 жълтък) се разбиват заедно с киселото мляко, маслото и олиото. В пресятото брашно се добавят бакпулвера и солта.

Към яйчената смес постепенно се добавя брашното до омесване на меко тесто.

Тестото се разделя на 2 части, като всяка се разточва на дебела кора.
Корите се нарязват на ленти с широчина около 1,5 см. и дължина около 10 см.
Лентите се намазват с останалия жълтък и се поръсват със сирене.
Всяка лента се усуква и се подрежда в тава, застлана с хартия за печене.
Соленките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

10.07.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.