Свежа лятна торта
Торти

Необходими продукти:

150 г брашно София Мел Класик
2 яйца
330 г захар
350 мл пълномаслено прясно мляко
80 мл олио
3 с. л. какао
1 ч. л. бакпулвер
1 капсула ванилия

За крема:
400 г крем сирене
200 г Маскарпоне
½ ч.ч. пудра захар
200 мл разбита сладкарска сметана (сметаната се разбива с 3-4 с.л. захар)
плодове и ядки за украса

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта до пухкавост. Добавят се и останалите продукти за блата, за да се получи хомогенна смес. Във форма за печене 20 см. се поставя хартия за печене, която леко се намазнява и се поръсва леко с какао. Сместа се изсипва и се се пече на загрята до 160 градуса фурна за около 40-50 минути, като 10 минути преди да е готово се увеличават градусите на 180.

Крем сиренето,маскарпонето и пудрата захар се смесват с шпатула. След това се добавя и разбитата сметана и се разбърква внимателно. Сместа се слага в хладилника за 30 мин.

Когато блатът изстине, се изкарва от формичката и се разделя на 3 равни части. Започва се сглобяването на нашата свежа торта. В чиния или плато се слага първия блат. Намазва се с част от крема и се слага втория блат.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.07.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.