Царевичният хляб е американска класика, която може да срещнете на токова много места, като бива приготвен печен, пържен, а на места и задушен. Истината е, че рецептата е наследство от племенните народи, които обитавали земите преди да бъдат колонизирани. До ден днешен царевичният хляб си оставя по-широко застъпен в южняшката кухня, като освен хапван като гарнитура към ястия, може да го срещнете и поднесен с мед като за десерт, но според много хора, е най-вкусен, нарязан на тънки филийки и запечен на тиган с масълце от двете страни, докато ножчето не застърже след това по него. ( От него стават най-чудесните крутони за супа)
Уханието на царевичния хляб за закуска е нещо, което трябва да опитате, но и горещ от фурната за обяд или вечеря, ще впечатли всички на масата. В сезона на царевицата и ароматните билки, защо не отскочим до кухнята на Северна Америка и не изненадаме стомасите си приятно.

Вкусът на Америка - царевичен хляб
Хлябове

Необходими продукти:

185 г брашно София мел Класик
175 г царевично брашно София Мел
113 г масло
350 мл айран
1 пак бакпулвер
2 яйца
50 г светла кафява захар
50 г бяла ( ако искате да е по-сладък я добавете )
6 г сол ( плюс морска сол за поръсване отгоре)
ароматни билки по желание: прясна салвия и мащерка по една клонка

Начин на приготвяне:

Първа стъпка в приготвянето на хляба е да разтопите маслото на котлона в подходящ съд. Затоплете го докато маслото започне леко да придобива карамелен цвят, но не и да прегори. В рецептата често се ползва ароматно масло. Към него прибавете свежите билки, така че маслото да се овкуси допълнително, като ги оставете в маслото за около 2-3 минути и извадете след това.

В купа разбийте с телена бъркалка яйцата, прибавяйки айрана и след това на тънка струйка ароматното масло. Прибавете тази смес към предварително събраните в купа сухи съставки и разбъркайте отново, докато получите еднородна смес. Изсипете я в намазана с малко мазнина тавичка или най-добре чугунен съд и го сложете да се пече във фурната на 200 градуса за около 20 минути.

По желание може да поръсите хляба с малко морска сол преди печене или пък да го поднесете с вкусен домашен мед.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

24.08.2020

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.