Бабините сладки от миналотоДребни сладки

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно София мел Класик
2 яйца
3 ч.ч. орехи
90 г захар
250 г краве масло
2 бр. ванилия
пудра захар за поръсване

1 ч.ч. = 200 мл

Начин на приготвяне:

Разделете белтъците от жълтъците.

Жълтъците разбийте с миксер, заедно със захарта, а след това прибавете ванилиите и разтопеното масло. Прибавете и брашното, докато се образува хубаво, пластично тесто.

Белтъците разбийте леко на ръка с вилица, така че да се втечнят добре.

Орехите нарежете на ситни парченца и разстелете добре в равна чиния.

Откъснете от тестото малко парченце и оформете топче колкото орех. Оваляйте първо в белтъка, а след това в орехите и наредете в тава, застлана с хартия за печене на дъното.

Печете сладките за около 10 минути на 180 градуса, и след изпичането им, още топли ги поръсете с пудра захар.

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

Подобни рецепти