Бабините сладки от миналото
Дребни сладки

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно София мел Класик
2 яйца
3 ч.ч. орехи
90 г захар
250 г краве масло
2 бр. ванилия
пудра захар за поръсване

1 ч.ч. = 200 мл

Начин на приготвяне:

Разделете белтъците от жълтъците.

Жълтъците разбийте с миксер, заедно със захарта, а след това прибавете ванилиите и разтопеното масло. Прибавете и брашното, докато се образува хубаво, пластично тесто.

Белтъците разбийте леко на ръка с вилица, така че да се втечнят добре.

Орехите нарежете на ситни парченца и разстелете добре в равна чиния.

Откъснете от тестото малко парченце и оформете топче колкото орех. Оваляйте първо в белтъка, а след това в орехите и наредете в тава, застлана с хартия за печене на дъното.

Печете сладките за около 10 минути на 180 градуса, и след изпичането им, още топли ги поръсете с пудра захар.

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.06.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.