Домашни курабии с орехи и стафиди
Дребни сладки

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София Мел Екстра
1 ч.ч. бяла или кафява захар
100 г масло на стайна температура
1 яйце
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. канела
1 1/4 ч.ч. стафиди
3/4 ч.ч. натрошени орехи
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

В дълбок съд смесете и разбъркайте добре захарта и маслото. Прибавете яйцето, солта и канелата.

В отделна чаша в киселото мляко угасете содата и смесете с вече разбърканите съставки.

На части прибавяйте брашно София Мел Екстра и разбъркайте енергично. След това добавете към готовата смес натрошените орехи и стафидите.

Застелете тава с хартия за печене. Изполвайки лъжица, гребвайте от сместа и слагайте върху хартията. Може да оформите различни форми на курабиите.

Фурната трябва да бъде предварително загрятаа на 190 градуса. Курабиите се пекат около 10 минути или докато хванат приятен загар.

След като се поохладят по желание може да ги поръсите с пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

25.03.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.