Котешки езичета
Дребни сладки

Необходими продукти:

Около 160 г брашно София Мел Екстра
3 белтъка
65 г меко масло
125 г захар
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Маслото се разбива със захарта до получаване на пухкав крем.
Белтъците се разбъркват с миксер на гъст сняг, след което се добавят към маслената смес.
Постепенно се прибавя и брашното с ванилията.
Полученото тесто се изсипва в пош с кръгъл накрайник и се прибира за няколко минути в хладилник.
Тавата се застила с хартия за печене, върху която се шприцоват тънки ивици на разстояние една от друга.
Бисквитките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готови са, когато краищата им порозовеят.
Котешките езичета се оставят да се охладят в тавата, тъй като са много чупливи.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.09.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.