Локумени топки Дребни сладки

Необходими продукти:

500-600 г брашно София Мел Екстра
1½ ч.ч. олио или мас
½ ч.ч. бира
1 ч.л. бакпулвер
2 ванилии
1 кутия локум
250 г пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

Олиото и бирата се смесват, като постепенно към тях се добавя брашното, заедно с бакпулвера и ванилията. Омесва се добре до получаване на меко тесто.

От полученото тесто се оформят малки топчета, като в средата им се поставя парченце локум и ядка.

Локумените топки се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна. Готовите сладки се овалват в пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

15.06.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.