Маслени бисквитки „8-ми март“
Дребни сладки

Необходими продукти:

550 g брашно София Мел Екстра
50 g брашно София Мел Кекс
210 g пудра захар
250 g краве масло
2 яйца
1 бр. ванилова захар
щипка сол

За декорацията:
-шоколад или шоколадов кувертюр /бял , млечен, натурален/, захарни пръчици и захарни фигурки
-глазура-роял айсинг или захарна глазура по предложената рецепта
-конфитюр от малини или ягоди, ако предпочитате да ги слепвате

Начин на приготвяне:

Разбийте мекото масло и захарта на крем. Добавете ванилията и солта. След това яйцата и продължете да разбивате. Накрая прибавете брашното и замесете еластично тесто. Тестото се оставя за около 30-40 мин в хладилник. Трябва да е добре стегнало и да позволява да се разточва.

Разточете лист с дебелина около 3-4 мм /ако ще ги слепвате по две/ или около 5 мм, ако ще ги декорирате поединично.

Изрежете фигурки.

Ако искате да направите „цветя“, то трябва да ги изпечете с шишчето. Сложете шишчето отгоре притиснете към бисквитката.

Поставете в предварително загрята на 180 ˚С фурна и печете до зачервяване на крайчетата на бисквитките/ около 8-12 мин/.

След изстиване декорирате по желание.

Идея за захарна глазура:
200 g пудра захар /1 чаена чаша/
15 g лимонов сок /1 с.л./
45 g прясно мляко /3 с.л./
Гъстотата се проверява като се оставя да се стече по бъркалката.
Ако е необходимо се добавя още малко мляко или пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

07.03.2024

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.