Меденки
Дребни сладки

Необходими продукти:

125 g брашно София Мел Класик или София Мел Екстра
100 g брашно София Мел Кекс
60 g кристална захар
15 g краве масло
125 g мед
1 яйце
1 ч.л. джинджифил
¼ ч.л. канела
щипка сол

За декорацията:
шоколад или шоколадов кувертюр /бял , млечен , натурален/, захарни пръчици и захарни фигурки

Начин на приготвяне:

Разтопете меда, захарта и маслото, оставяме да се охладят.
Към охладената смес добавете яйцето и разбийте с бъркалка или миксер.
Накрая добавете сместа от брашната и подправките.
Омесете меко тесто.
Оставете в хладилник за поне 45 min или докато тестото стегне и позволява да се разточи.
Разточете лист се дебелина около 5 mm.
Изрежете фигурки.
Загрейте фурната на 220 ˚С, като след поставяне на меденките, намалете температурата на 180 ˚С и печете около 8-10 min.
След изстиване декорирайте по желание.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.02.2024

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.