Овесени сладки с ябълки
Дребни сладки

Необходими продукти:

200 г пълнозърнесто брашно София Мел
80 г фини овесени ядки
80 г захар
100 г краве масло на стайна температура
1 яйце
70 г стафиди
2 ябълки
5 с. л. прясно мляко
1/2 бакпулвер
1 ч. л. канела

Начин на приготвяне:

Брашното се смесва с бакпулвера и към тях се добавя маслото, нарязано на малки кубчета. Стрива се с пръсти до получаване на трохи.
Добавят се овесените ядки, канелата, захарта, стафидите, прясното мляко и яйцето. Разбърква се добре. Към сместа се изсипват и двете ябълки, предварително обелени, почистени и нарязани на ситно.

Омесва се лепкаво тесто.

С помощта на 2 лъжици се оформят топки с големина около 3 см. , които се поставят на разстояние тава, застлана с хартия за печене.

Бисквитите се пакат до готовност в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

13.07.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.