Шоколадово брауни „Елхичка”
Сладкиши, Кексове и мъфини, Други сладки печива

Необходими продукти:


200 г брашно София мел Типово
200 г масло
200 г захар
200 тъмен шоколад
4 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
За украса:
2 бр. киви
шепа зрънца нар
100 г течен шоколад
2-3 с.л. кокосви стърготини

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта на крем.
Маслото се разтопява и към него се прибавя нарязания на ситно шоколад и се бърка докато се разтопи напълно. Постепенно прибавете шоколадовата смес към яйчената, за да изравнят температурата и да стане хомогенна, кафява смес. Прибавете и сухите съставки – брашното, ванилията и бакпулвера.

Изсипете сместа в правоъгълна тава с приблизителни размери 20 на 30 см, намаслена с олио и застлана с хартия за печене. Изравнете сместа добре в тавата.
Печете на 180 градуса за около 30 минути или до суха клечка.
Охладеният сладкиш разрежете под формата на триъгълник, като режем. С част от изрезките оформете и ствола на елхата. Намажете браунито с течен шоколад или шоколадов ганаш и украсете с плодовете и кокосовите стърготини.

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

19.12.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.